12:56
Педагогіка Монтессорі

Педагогіка Монтессорі – це система навчання дітей, яка спрямована на розвиток природних інтересів і діяльності, а не на використання формальних методів навчання. У класі Монтессорі акцент робиться на практичному навчанні та розвитку навичок реального світу. Він підкреслює самостійність і розглядає дітей як особистостей, які від природи прагнуть до знань і здатних розпочати навчання в достатньо сприятливому та добре підготовленому навчальному середовищі. Філософію, що лежить в основі, можна розглядати як похідну від теорії природнього розгортання. Це не сприяє вимірюванню досягнень звичними методами, такими як оцінки та тести.

Метод був розроблений на початку 20 століття італійською лікаркою, освітянкою Марією Монтессорі, яка розвинула свої теорії шляхом наукових досліджень і спостережень за учнями; з тих пір цей метод використовується в багатьох частинах світу, як у державних, так і в приватних школах.

Існує низка практик під назвою «Монтессорі», яка не є торговою маркою. Популярні елементи включають різновікові класи, свободу студентів (включно з вибором діяльності), тригодинний робочий цикл, спеціально навчених викладачів і підготовлене середовище. Наукові дослідження щодо методу Монтессорі позитивні, а в огляді 2017 року висвітлені докази його ефективност

Категорія: Студія Монтевіль | Переглядів: 241 | Додав: admin | Теги: Педагогіка Монтессорі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar